Definita cuvantului poza
POZÁ vb. I. intr. 1. A sta într-o poziție favorabilă pentru a fi pictat, fotografiat. 2. A-și studia gesturile, atitudinile pentru a face impresie, pentru a epata. 3. tr., refl. A (se) fotografia. 4. (Tehn.) A așeza, a dispune, a monta, a stivui. [< fr. poser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu poza
INDUSTRIALIZÁ vb. I. tr. A dezvolta industria; a introduce tehnica mașinistă în anumite procese de muncă; a transforma un proces de producție meșteșugărească într-un proces de producție întemeiat pe tehnica mașinistă modernă. ♦ tr., refl. A deveni sau a face (un stat, o țară etc.) să devină industrial, să treacă la marea industrie mașinistă. ♦ A transforma o materie primă în produse industriale. [Pron. -tri-a-. / cf. fr. industrialiser]. Vezi definitia »
ABSTRACTIZÁ, abstractizez vb. I. Intranz. A desprinde și a generaliza însușirile esențiale și comune ale unui grup de obiecte sau de fenomene, în vederea formării noțiunilor, a categoriilor logice și a descoperirii legilor generale ale existenței și dezvoltării fenomenelor. – Din abstract. Vezi definitia »
CATOLICIZÁ vb. I. tr., refl. A trece la catolicism, a (se) face catolic. [< catolic + -iza]. Vezi definitia »
POLIZÁ vb. tr. 1. a prelucra piese cu ajutorul polizorului. 2. a lamina la rece foi de tablă subțire, recoaptă și decapată, care urmează să fie cositorită. (după fr. polir) Vezi definitia »
URBANIZÁ vb. I. tr. A da un caracter urban, a citadiniza. ♦ A transforma o localitate după principiile urbanistice. [< fr. urbaniser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z