Definita cuvantului șleap
șleap, șlepi, s.m. (reg.) om prost.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șleap
a i se urca la cap expr. 1. a deveni încrezut / înfumurat. 2. a se îmbăta. Vezi definitia »
CARNAP, Rudolf (1891-1970), filozof și logician neopozitivist austriac. Unul dintre întemeietorii Cercului vienez. Din 1936 trăiește în S.U.A. Contribuții în sintaxa logică și semantică („Sintaxa logică a limbajului”, „Introducere în semantică”). Încercare de reconstruire a științei și filozofiei cu instrumentele logicii („Fundamentele filozofice ale fizicii”). Vezi definitia »
pap s. m. – Clei folosit de cizmari. Germ. Pappe. Vezi definitia »
PROȚÁP, proțapuri, s. n. 1. Prăjină groasă de lemn, bifurcată la un capăt, care se fixează la dricul carului și de care se prinde jugul; (reg.) rudă. ◊ Expr. A umbla cu (sau a avea) două proțapuri la car = a fi pregătit pentru orice eventualitate. 2. Prăjină cu vârful despicat, în care se înfigea în trecut o reclamație și care se prezenta domnitorului, pe deasupra capetelor mulțimii. 3. Prăjină despicată la un capăt, cu care se culeg fructele, cu care se prind racii etc. ♦ Fiecare dintre cele două bețe, despicate în formă de furcă și înfipte în pământ, lângă jar, între care se fixează peștele întreg pentru a se frige. ♦ Pârghie la moara de vânt sau la fântână. 4. Căluș. [Pl. și: (rar) proțape] – Bg., sb. procep. Vezi definitia »
ȘLAP, șlapi, s. m. Papuc (1) pentru plajă, baie etc. fără toc și cu fețe din una sau mai multe bentițe. – Din germ. Schlappe. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z