Definita cuvantului șleifer
șléifer, șléiferi, s.m. (reg.) opincă făcută de meșter.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șleifer
șmécher (-ră), adj. – Viclean, șiret. Germ. Schmecker „om cu gust” (Tiktin). – Der. șmecherie, s. f. (truc, șiretenie, viclenie; vorbă de șmecher, argou); șmecheresc, adj. (de șmecher); teșmecherie, s. f. (Mold., truc), a cărui der. nu este clară. Vezi definitia »
DECISTÉR, decisteri, s. m. Unitate subdivizionară de măsură pentru volumul lemnelor, egală cu a zecea parte dintr-un ster. – Din fr. décistère. Vezi definitia »
céster, céstere, s.n. (înv.) funie groasă cu care se legau plutele de cazic, în schelă; odgon, țenchi, cioană. Vezi definitia »
CLÍPER1 s.n. 1. Navă de comerț cu vele, cu viteză mare, pentru curse lungi, folosită mai ales în ultima jumătate a sec. XIX. ♦ Barcă de sport cu o formă specială care îi dă suplețe la manevre. 2. Avion de cursă lungă, folosit la transportul rapid de oameni și de materiale. [Pl. -re. / < engl., fr. clipper]. Vezi definitia »
BESSEMER [bésəl], Sir Henry (1813-1898), inginer și inventator britanic. Autor al unui procedeu de elaborare a oțelului din fontă lichidă (procedeul B., 1856) și constructor al convertizorului cu căptușeală acidă, care-i poartă numele. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z