Definita cuvantului legitimist
LEGITIMÍST, -Ă, legitimiști, -ste, s. m. și f., adj. (Persoană) care susține o dinastie sau un suveran, considerați drept singurii îndreptățiți să ocupe tronul. – Din fr. légitimiste.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu legitimist
MACHÍST, -Ă machiști, -ste, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține machismului, privitor la machism. 2. S. m. și f. Adept al machismului. [Pr.: mahist] – Din rus. mahist. Vezi definitia »
111-222-1933emailaddress.tst Vezi definitia »
VIOLONCELÍST, -Ă s.m. și f. Muzicant care cântă la violoncel. [Pron. vi-o-. / cf. fr. violoncelliste, it. violoncellista]. Vezi definitia »
COST1 s. n. Sumă de bani cheltuită pentru producerea sau cumpărarea unui bun, efectuarea unei lucrări, prestarea unui serviciu etc. ◊ Costul vieții = totalitatea cheltuielilor pentru bunuri alimentare și nealimentare, precum și a serviciilor utilizate, pe o familie, într-o perioadă determinată. Preț de cost = (în producție) totalul cheltuielilor necesare pentru fabricarea unui bun oarecare; (în circulația mărfurilor) sumă de bani plătită pentru un bun cumpărat în scop de revânzare. ◊ Expr. A vinde sub cost = a vinde o marfă cu un preț mai mic decât prețul de cost1. A vinde în cost = a vinde o marfă cu un preț egal prețului de cost1. – Din costa (derivat regresiv). Vezi definitia »
SECESIONÍST, -Ă, secesioniști, -ste, s. m. și f. Partizan al secesiunii. [Pr.: -si-o-] – Din fr. sécessionniste. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z