Definita cuvantului șnaițaig
șnaíțaig, șnaíțaiguri, s.n. (reg.) 1. instrument cu ajutorul căruia se fac filete. 2. (în forma: șnaiștaih) șurubelniță.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șnaițaig
BINNIG, Gerd (n. 1947), fizician german. Contribuții în domeniul opticii electronice. Prof. univ. la München și la Universitatea Stanford. Împreună cu H. Rohrer a proiectat microscopul cu baleiaj și efect de tunelare. Premiul Nobel (1986), împreună cu H. Rohrer și E. Ruska. Vezi definitia »
GIG, giguri, s. n. Ambarcație sportivă cu scaune rulante, folosită la învățarea canotajului. – Din engl. gig. Vezi definitia »
FRIG, (2) friguri, s. n. 1. Temperatură scăzută a mediului ambiant, care dă senzația de rece. ♦ Senzație de rece provocată de temperatura joasă a mediului. 2. (La pl.) Temperatură ridicată a unui bolnav; tremur cauzat de senzația de rece, care precedă uneori o stare febrilă; frisoane. ♦ Malarie. ♦ Fig. Stare de neliniște, de agitație puternică; emoție. [Var.: (pop., 2) frígură s. f.] – Lat. frigus, -oris. Vezi definitia »
chirchilíg, chirchilígi, s.m. (reg.) tufă mică; tufiș (păscut de viței), ciritei. Vezi definitia »
PIPIRÍG, pipirigi, s. m. Nume dat mai multor plante erbacee care cresc pe malul apelor sau prin locuri umede și mlăștinoase: a) plantă cu tulpina înaltă, cilindrică, de culoare verde și cu flori brune-roșcate, îngrămădite în spice la vârful tulpinii (Schoenoplectus lacustris); b) plantă cu tulpina formată din trei muchii, cu frunze late, cu flori verzi închis (Scirpus silvaticus); c) plantă cu tulpina aspră și rigidă, de culoare cenușie-verzuie sau albăstruie, terminată cu un spic care are la capăt un vârf ascuțit (Equisetum hiemale); d) plantă erbacee perenă cu tulpina triunghiulară, plină pe dinăuntru, cu frunze liniare cu nervuri paralele și cu inflorescențele compuse din 1-4 globușoare (Holoschoenus vulgaris).Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z