Definita cuvantului principat
PRINCIPÁT s.n. 1. Demnitatea de principe. 2. Regim politic în primele două secole ale Imperiului roman, cu un împărat care își împărțea autoritatea cu senatul de origine republicană. 3. Domnia unui împărat roman. 4. Stat condus de un principe. [Var. prințipat s.n. / cf. fr. principat, lat. principatus].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu principat
PICURÁT1 s. n. Faptul de a picura.V. picura. Vezi definitia »
LUMPENPROLETARIÁT s. n. categorie de oameni declasați, fără ocupație precisă, care se formează în societatea capitalistă ca urmare a șomajului, descalificării și pauperizării; lumpen. (< germ. Lumpenprotelariat) Vezi definitia »
CONCENTRÁT1, concentrate, s. n. 1. Produs bogat în minerale utile, obținut prin concentrare (3). 2. Produs alimentar caracterizat prin volum mic și printr-un procent mare de substanțe hrănitoare, care poate fi consumat după ce, în prealabil, a fost încălzit, fiert în apă etc. – Din fr. concentré. Vezi definitia »
HERMINÁT, -Ă adj. Asemănător herminei; (spec.; despre păsări) cu penajul alb mărginit cu negru la coadă și la aripi și negru mărginit cu alb la gât. [Cf. fr. herminé]. Vezi definitia »
INARTICULÁT, -Ă adj. Care nu este sau nu a fost articulat; nearticulat. [Cf. fr. inarticulé]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z