Definita cuvantului probabilitate
PROBABILITÁTE s.f. 1. Caracterul a ceea ce este probabil; aparență de adevăr, posibilitate cu multe șanse de realizare. ♦ După toate probabilitățile = după cât se pare. 2. Mărime folosită în formularea legilor statistice ale fenomenelor, care nu sunt perfect determinate prin anumite condiții experimentale date. ♦ Teoria probabilității = teorie despre evenimente întâmplătoare cu caracter de masă; calculul probabilităților = ramură a matematicii care se ocupă cu studiul probabilităților producerii unui fenomen sau a unui eveniment dintr-un complex de fenomene sau de evenimente de același fel. [Cf. lat. probabilitas, fr. probabilité].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu probabilitate
IREVERSIBILITÁTE s.f. Caracterul a ceea ce este ireversibil. [Cf. fr. irréversibilité]. Vezi definitia »
CERTAMÉNTE adv. cu siguranță. (< it. certamente) Vezi definitia »
VIRGINITÁTE s.f. 1. Feciorie, castitate. 2. (Fig.) Curățenie morală, nevinovăție. [Cf. lat. virginitas, fr. virginité]. Vezi definitia »
TRIMÍTE, trimit, vb. III. Tranz. 1. A dispune sau a ruga ca cineva să se ducă undeva. ◊ Expr. (Fam.) A trimite (pe cineva) pe cealaltă lume (sau la moarte, în rai) = a ucide, a omorî. A trimite (pe cineva) la plimbare = a) a refuza să mai stea de vorbă (cu cineva), a nu da curs discuției, a da pe ușă afară; b) a concedia (pe cineva) din serviciu. A trimite (pe cineva) în judecată = a intenta (cuiva) un proces. A trimite (pe cineva) la ocnă (sau la temniță, la închisoare) = a pedepsi (pe cineva) cu închisoarea. 2. A delega, a alege într-un organ de conducere sau într-un organ reprezentativ. 3. A îndruma pe cineva, a da indicații cuiva să consulte un text în legătură cu o anumită problemă. 4. (Despre divinitate) A face să vină, să se arate, să se producă, să se manifeste. 5. A dispune ca un obiect să fie dus, transportat, predat la o anumită destinație; a expedia. 6. A transmite prin cineva vești, porunci, salutări etc. [Var.: triméte vb. III] – Lat. tramittere. Vezi definitia »
Piete emergente – piete ale tarilor care trec printr-un proces de crestere accelerata, fie pe parcursul tranzitiei de la o economie de tip centralizat la o economie de piata, fie pe parcursul refacerii in urma unei crize economice. Pe langa ritmul de crestere, aceste piete sunt caracterizate printr-un grad mai mare de risc si de instabilitate, datorita faptului ca mecanismele specifice pietelor dezvoltate nu sunt functionale in intregime Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z