Definita cuvantului profesionaliza
PROFESIONALIZÁ vb. I. tr., refl. (Rar) A da sau a căpăta un caracter de profesiune, profesional; a (se) diviza în diverse meserii, profesiuni. [Et. incertă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu profesionaliza
DIVIZÁ vb. I. tr., regl. a (se) divide; (p. ext.) a (se) despărți, a (se) dezbina. II. tr. 1. (mat.) a face o împărțire; a împărți. 2. a trasa diviziuni pe un instrument de măsură. (< fr. diviser) Vezi definitia »
METABOLIZÁ, metabolizez, vb. I. Tranz. A transforma substanțe prin procesul de metabolism. – De la metabolism. Vezi definitia »
MOBILIZÁ, mobilizez, vb. I. Tranz. 1. A chema sub arme, a convoca de urgență la unități (în vederea războiului); a trece de la starea de pace la cea de război. ◊ Expr. A mobiliza (pe cineva) pe loc = a păstra în timp de război (pe cineva) pe postul civil pe care-l ocupă, supunându-l disciplinei militare impuse de starea de război. ♦ (Fam.) A chema într-un anumit loc, cu un anumit scop; a convoca, a întruni, a aduna. 2. A antrena o colectivitate la o acțiune sau la o activitate susținută, organizată și coordonată, de interes general. – Din fr. mobiliser. Vezi definitia »
ALCOOLIZÁ, alcoolizez, vb. I. 1. Refl. A consuma în mod excesiv și permanent băuturi alcoolice; a deveni alcoolic (2). 2. Tranz. A mări concentrația de alcool dintr-o soluție. [Pr.: -co-o-] – Din fr. alcooliser. Vezi definitia »
TRANSCONTAINERIZÁ, transcontainerizez, vb. I. Tranz. A transporta cu transcontainerul. – Din transcontainer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z