Definita cuvantului proiecție
PROIÉCȚIE s.f. 1. Imagine plană a unui obiect din spațiu, realizată potrivit anumitor reguli geometrice. ♦ Operație prin care se obține o astfel de imagine. ♦ Proiecție cartografică = reprezentare a (unei regiuni a) scoarței Pământului pe o hartă. 2. Reprezentare pe un ecran cu ajutorul unui focar luminos a imaginilor înregistrate pe un film. [Gen. -iei, var. proiecțiune s.f. / cf. fr. projection, lat. proiectio].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu proiecție
GARANȚÍE s. f. obligație în virtutea căreia o persoană sau o instituție trebuie să apere pe cineva de o pagubă eventuală sau să-l despăgubească de o pagubă suferită. ♦ a lua (pe cineva) pe ~ = a garanta pentru cineva; a prezenta ~ = a oferi încredere, certitudine, siguranță. (< fr. garantie, it. garanzia) Vezi definitia »
RADIESTEZÍE s.f. Facultatea de a percepe radiațiile electromagnetice. [Gen. -iei, var. radioestezie s.f. / < fr. radiesthésie, cf. lat. radius – rază, gr. aisthesis – senzație]. Vezi definitia »
PINEALECTOMÍE s. f. extirpare a glandei pineale. (< fr. pinéalectomie) Vezi definitia »
FRUCTOZEMÍE s. f. prezența fructozei în sânge. (< fr. fructosémie) Vezi definitia »
PANTOFAGÍE s.f. (Rar) Însușirea de a fi pantofag. [Gen. -iei. / < fr. pantophagie, cf. gr. pas – tot, phagein – a mânca]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z