Definita cuvantului șovan
șován1, șováni, s.m. (reg.) uliu.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șovan
ENERGETICIÁN, -Ă s. m. f. specialist în energetică (II, 1). (< fr. énergéticien) Vezi definitia »
LUTERÁN, -Ă, luterani, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care ține de luteranism, privitor la luteranism. 2. S. m. și f. Adept al luteranismului. – Din lat. lutheranus, germ. Lutheraner. Vezi definitia »
tradidán (-ne), s. n. – Țesătură de lînă. Fr. drap-des-dames. Sec. XIX, înv. Vezi definitia »
MAGHIRAN, maghirani, s.m. 1. Plantă erbacee cultivată, înaltă de 20-30 cm, cu flori albe sau roșietice (Origanum majorana sau Majorana hortensis), pop. măgheran; utilizată în farmacie și parfumarie, iar în țările scandinave, în Germania și Austria și ca plantă condimentară pentru asezonarea preparatelor din carne cu sos; 2. Maghiranul sălbatic, pop. sovârf, arigan (Origanum vulgare), mult mai piperat la gust, este preferat ca plantă condimentară în țările mediteraneene, mai ales în Italia și Grecia, numit (it.) origano sau (ngr.) rigani; se comercializează ca (engl.) oregano. Vezi definitia »
MEDEÁN, medeanuri, s.n. (reg.) Teren liber în mijlocul și/sau în imediata vecinătate a unei intersecții de drumuri din interiorul unei localități rurale, rezervat de regulă pentru întoarcerea atelajelor și/sau pentru amplasarea unei fântâni. (Sensul este mai apropiat de median decât de maidan) [Pr.:-dean] – Din lat. medianus Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z