Definita cuvantului propulsa
PROPULSÁ vb. I. tr. A imprima o mișcare de înaintare cu ajutorul unui propulsor; a împinge, a porni. [P.i. -sez. / < fr. propulser, cf. lat. propulsare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu propulsa
BISÁ vb. I. tr. 1. A cere prin strigăte de „bis” repetarea unui număr din programul artistic al unei reprezentații, reluarea unei arii etc. 2. A repeta la cererea publicului (o arie, un număr din program etc.). [< bisser]. Vezi definitia »
PROFESÁ, profesez, vb. I. 1. Tranz. și intranz. A practica, a exercita o meserie, o profesiune. 2. Tranz. A manifesta, a mărturisi, a susține public o concepție, o atitudine, o părere, o convingere. – Din fr. professer. Vezi definitia »
RELANSÁ vb. I. 1. intr. A mări viteza la jocul de cărți. 2. tr. (La jocul de tenis) A arunca, a trimite înapoi mingea. [Cf. fr. relancer]. Vezi definitia »
DRESÁ vb. I. tr. I. A învăța un animal să execute anumite figuri și mișcări. ♦ (Fig., peior.) A obișnui pe cineva să se poarte într-un anumit fel în diferite ocazii. II. A face, a alcătui, a încheia (un proces-verbal etc.). [< fr. dresser]. Vezi definitia »
EXERSÁ vb. intr., tr. a face exerciții. (< fr. exercer) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z