Definita cuvantului prozator
PROZATÓR, -OÁRE s.m. și f. Scriitor de proză. [Cf. fr. prosateur].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu prozator
ADUNAREA STĂRILOR, instituție medievală de stat care cuprindea pe reprezentanții tuturor claselor și categoriilor sociale privilegiate. Comună tuturor statelor, avea atribuții politice, juridice, militare, administrative și fiscale. În izvoarele istorice apare cu numele de Sfatul țării, Adunarea obștească, Dieta țării ș.a. Vezi definitia »
VISĂTÓR, -OÁRE, visători, -oare, adj., s. m. și f. (Persoană) care visează, care este înclinată spre reverie, spre meditație; p. ext. (persoană) care este lipsită de simț practic; (persoană) care preconizează un ideal și îl trăiește ca pe o realitate vie, care se lasă condus de utopii. – Visa + suf. -ător. Vezi definitia »
VARIATÓR s.n. (Tehn.) Mecanism sau dispozitiv de transmisie, compus dintr-o serie de roți dințate, care permite o schimbare mai rapidă a vitezelor. ◊ (Cinem.) Variator de lumină = dispozitiv pentru varierea intensității luminii la copierea filmelor. [Pron. -ri-a-. / cf. fr. variateur, germ. Variator]. Vezi definitia »
IMPLORATÓR, -OÁRE, imploratori, -oare, adj. Care imploră; care exprimă implorarea. – Din fr. implorateur. Vezi definitia »
AMALGAMATÓR s.n. (Tehn.) Utilaj pentru extragerea metalelor prețioase din minereuri prin amalgamare. [Et. incertă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z