Definita cuvantului pseudoprefix
PSEUDOPREFÍX s.n. Cuvânt folosit ca un prefix în compunerea savantă de termeni științifici și tehnici; prefixoid. [< fr. pseudopréfixe].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pseudoprefix
JUR-FÍX s. n. zi de primire la familiile aristocratice; petrecere care are loc într-o astfel de zi. (< fr. jour-fixe) Vezi definitia »
PROLÍX, -Ă, prolicși, -xe, adj. (Despre vorbire, stil) Lipsit de concizie, prea complicat; (despre oameni) care se exprimă cu prea multe cuvinte (adesea inutile), confuz sau complicat. – Din fr. prolixe, lat. prolixus. Vezi definitia »
FIX, -Ă adj. 1. (și adv.) care nu se poate mișca sau muta; neclintit, nemișcat. 2. neschimbat, care nu se schimbă, nu variază. ♦ idee ~ă = ideea care preocupă permanent pe cineva; obsesie, fixație. 3. care nu se descompune. ◊ care se elimină greu. 4. precis, exact. (< fr. fixe, lat. fixus) Vezi definitia »
AFÍX s. n. 1. nume generic pentru prefixe, sufixe și infixe, care se adaugă rădăcinii cuvintelor pentru a le modifica sensul, funcția, rolul; orice instrument gramatical având un asemenea rol. 2. (mat.) punct, număr complex într-un sistem de coordonate rectangulare. (< fr. affixe, lat. affixus) Vezi definitia »
PSEUDOSUFÍX s.n. Cuvânt folosit ca un sufix în compunerea termenilor neologici; sufixoid. [< fr. pseudosuffixe]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z