Definita cuvantului psoriazis
PSORIÁZIS s.n. Boală de piele necontagioasă, caracterizată prin pete acoperite de mici coji uscate, lucitoare. [Pron. -ri-a-. / < fr. psoriasis, cf. gr. psoriasis – mâncărime].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu psoriazis
CÓMIS, comiși, s. m. Mare dregător în Moldova și în Țara Românească, în evul mediu, care avea în sarcina sa caii și grajdurile curții domnești, precum și aprovizionarea cu furaje. – Din ngr. kómis. Vezi definitia »
BIS adj.invar. A doua oară, repetat. // interj. Exclamație folosită de spectatori pentru a solicita un artist, un ansamblu etc. să repete un număr din program, o arie etc. [< lat. bis – de două ori]. Vezi definitia »
ÎNSCRÍS1, înscrisuri, s. n. Act, dovadă, document. – V. înscrie. Vezi definitia »
CHAMOIS s. n. Piele de căprioară, de cerb, de miel sau de oaie, tăbăcită printr-un procedeu special și folosită pentru unele confecții, pentru spălatul obiectelor metalice și ca filtru de benzină. [Pr.: șamuá] – Cuv. fr. Vezi definitia »
paraclís (paraclíse), s. n. – Capelă. – Var. pl. paraclisuri. Mgr. παρεϰϰλήσιον (Tiktin). – Der. paracliser (var. para(e)clisiarh), s. n. (dascăl, țîrcovnic). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z