Definita cuvantului șuian
șuián, șuiáni, s.m. (reg.) cărucior de munte cu roatele mici.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șuian
ALOXÁN s.n. (Biol.) Substanță derivată prin oxidare din acidul uric, care are acțiune distructivă asupra celulelor pancreatice. [< fr. aloxan]. Vezi definitia »
BRAHMÁN, -Ă (‹ fr.) s. n., s. m. și f. 1. Cuvînt sanscrit desemnînd, în gîndirea indiană, absolutul, sufletul universal sau divinitatea impersonală abstractă din care provine tot ce există și din care orice ființă, animal sau plantă, deține o particulă, sufletul individual (ātman). 2. S. m. și f. Membru al clasei sacerdotale considerată cea mai înaltă din cele patru caste principale: avînd ca îndatoriri îndeplinirea sacrificiilor, studiul Vedelor și explicarea lor, binefacerile. Vezi definitia »
strapazán, strapazáne, s.n. și strapazáni, s.m. (reg.) 1. (s.n.) cui de lemn sau de metal, fixat pe marginea bărcii, de care se sprijină vâsla; ujbă, opac, scarmos. 2. (s.n.) parmaclâc de lemn la prispă; prispă. 3. (s.m.) pui de șalău sau de crap (până la 30 de cm). Vezi definitia »
SIMIÁN, simieni, s. m. (La pl.) Subordin de mamifere primate cu encefalul foarte dezvoltat, orbita separată de cavitatea temporală, o pereche de mamele pectorale și fața expresivă (Simioidea); (și la sg.) mamifer care face parte din acest subordin. [Pr.: -mi-an] – Din fr. simien. Vezi definitia »
momârlán2, momârláni, s.m. (reg.) muntean, țăran de la munte. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z