Definita cuvantului radiator
RADIATÓR s.n. 1. Aparat care servește la răcirea apei în motoarele cu ardere internă. 2. Sistem termic care emite radiații. ♦ Radiator electric = aparat electric de încălzire. 3. Corp de încălzire alcătuit din tuburi sau coloane tubulare prin care circulă un fluid încălzit, în scopul de a ceda căldură în mediul înconjurător. 4. Antenă de emisiune. [Pl. -oare. / < fr. radiateur, germ. Radiator].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu radiator
ANALIZÓR, analizoare, s. n. Instrument sau aparat cu ajutorul căruia se realizează o analiză. ◊ Analizor electronic = aparat electronic pentru analiza armonică experimentală a semnalelor electronice. Analizor de spectru = aparat pentru observarea sau înregistrarea unui semnal. – Din fr. analyseur. Vezi definitia »
BĂGĂTÓR, -OARE, băgători, -oare, adj. (În expr., mai ales ir.) Băgător de seamă = care observă, care e atent (la ceva); precaut, circumspect, prudent. ♦ (Substantivat; fam.) Supraveghetor. ♦ (Substantivat) Persoană care introduce snopii la batoză. – Din băga + suf. -(ă)tor. Vezi definitia »
TRANSLATÓR, -OÁRE s.m. și f. Traducător oficial atașat unui for diplomatic, administrativ sau judecătoresc. // s.n. Transformator electric care asigură adaptarea unui circuit de telecomunicație generator la un circuit receptor. [Cf. fr. translateur, lat. translator]. Vezi definitia »
NEGATÓR adj., s.m. (Liv.) (Cel) care neagă, care este ostil, demobilizator. [Cf. fr. négateur]. Vezi definitia »
HIDROMETEÓR s.m. Produs de condensare a vaporilor de apă din atmosferă. [Pron. -te-or. / cf. germ. Hydrometeor, fr. hydrométéore]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z