Definita cuvantului șuștorar
șuștorár, șuștorári, s.m. (reg.) roata dințată a joagărului; osia acestei roți.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șuștorar
TÂNJELÁR, tânjelari, s. m. (Reg.) Tânjală. – Din tânjală + suf. -ar. Vezi definitia »
CAR2, care, s. n. 1. Vehicul terestru încăpător, cu patru roți, cu tracțiune animală, folosit la tară pentru transportarea poverilor. ◊ Car funebru (sau funerar, mortuar) = dric. Car blindat (sau de asalt) = tanc. (Înv. și pop.) Car de foc = tren. ◊ Expr. Nici în car, nici în căruță, se spune despre cineva nehotărât, care nu știe ce vrea. A pus carul înaintea boilor, se zice despre un om neîndemânatic, care face lucrurile pe dos. ◊ Compuse: Carul-Mare = constelație alcătuită din șapte stele așezate în formă de car2 (1); ursa-mare; Carul-Mic = constelație formată din șapte stele (printre care și steaua polară) așezate în chip asemănător cu cele din carul-mare; ursa-mică. ♦ (În antichitate) Vehicul cu două roți, tras de doi sau patru cai, folosit în lupte, la jocuri și la ceremonii. 2. Cantitate de material care se poate încărca într-un car2 (1). Un car de lemne.Fig. Mulțime, grămadă. Un car de ani.Loc. adv. Cu carul = din belșug. 3. (Reg.) Parte a ferăstrăului mecanic alcătuită din două bârne puse pe rotițe, pe care se așază bușteanul pentru a fi prefăcut în scânduri. – Lat. carrus (cu unele sensuri noi după fr. char). Vezi definitia »
FILÁR, -Ă adj. În formă de fir. [Cf. it. filare]. Vezi definitia »
CHANDANNAGAR (CHANDERNAGOR), oraș în NE Indiei (Bengalul de Vest), pe rîul Hooghly, la N de Calcutta; 101,9 mii loc. (1981). Ind. bumbacului, iutei și mobilei. Enclavă franceză fundată în 1673 de Compania Franceză a Indiilor de Est („India franceză”), ocupată de englezi (1757-1763, 1794-1816) și încorporată Indiei în 1950. Muzeu. Universitate. Vezi definitia »
BRÂNZÁR, brânzari, s. m. Cel care prepară brânză; negustor sau vânzător de brânză. – Din brânză + suf. -ar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z