Definita cuvantului șvornic
șvórnic, șvórnici, s.m. (reg.) persoană care caută ceartă.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șvornic
GIGÁNTIC, -Ă, gigantici, -ce, adj. De proporții uriașe; enorm, colosal, gigantesc. – Gigant + suf. -ic. Cf. germ. gigantisch. Vezi definitia »
STATÍSTIC, -Ă I. adj. referitor la statistică. II. s. f. 1. ramură a matematicilor aplicate ale cărei principii decurg din teoria probabilităților și care se ocupă cu gruparea metodică și cu studiul seriilor de fapte sau date numerice. 2. ansamblu de date numerice referitoare la o categorie de fapte. ◊ reprezentare grafică a situației reale sau probabile a unui ansamblu de elemente. 3. numărătoare, socoteală, recensământ. 4. (fiz.) teorie care descrie comportarea de ansamblu a unui sistem din numeroase particule. (< fr. statistique, germ. statistisch, /II/ Statistik) Vezi definitia »
SOBÓRNIC, -Ă, sobornici, -ce, adj. (Înv.) Ecumenic; sinodal. – Din sl. sŭborĩnŭ. Vezi definitia »
PARANÓIC, -Ă adj., s.m. și f. (Suferind) de paranoia. ◊ Psihopatie paranoică = psihopatie la care predomină tendința patologică spre formarea de idei dominante și prevalente, întreținute de emoții puternice; psihopatie paranoidă; psihoză paranoică = psihoză care apare de obicei la indivizii cu tendință spre supraaprecierea propriei persoane, neîncredere, egocentrism sau la psihopații paranoici. [Pron. -no-ic. / cf. germ. paranoisch, fr. paranoïque]. Vezi definitia »
ALÉRGIC, -Ă adj., s.m. și f. (Suferind) de alergie. [Pl. -ci, -ce. / < fr. allergique]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z