Definita cuvantului dinainte
DINAÍNTE, adv. 1. În față, înainte. ◊ Pe dinainte = prin față. ◊ Loc. adj. De dinainte = din față. ◊ Expr. A (sau a-l) lua (pe cineva) gura pe dinainte = a spune ceva ce nu a vrut să spună, a-și da fără voie gândurile pe față. A nu-i trece cuiva pe dinainte = a nu îndrăzni (din prea mare respect sau considerație) să se arate în fața cuiva. ♦ (Adjectival, invar.) Din față, anterior. Rândul dinainte. ♦ (Substantivat, în forma dinaintea) Jumătatea din față a corpului unui animal. 2. De mai înainte, de mai de mult. ◊ (Adjectival, invar.) Asta-i lelea dinainte Care ne făcea plăcinte (JARNÍK-BÎRSEANU). ◊ Loc. adj. De dinainte = de mai înainte, de adineaori. ♦ Din timp, de cu vreme. – Din de4 + înainte.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu dinainte
niríște s.f. (înv.) clădire pustiită. Vezi definitia »
BRAȘOVENÉȘTE adv. Cu minciuni, cu palavre. Nu-mi vorbi brașovenește că nu-mi plac brașoavele (ALECSANDRI). – Din brașovean + suf. -ește. Vezi definitia »
ELECTRONEGATIVITÁTE s. f. Proprietate a elementelor chimice de a fi electronegative. – Din fr. électronégativité, engl. electronegativity. Vezi definitia »
TELETRANSMÍTE vb. tr. a transmite la distanță (prin televiziune). (< it. teletransmettere) Vezi definitia »
NEREALITÁTE s. f. v. IREALITATE. (Rar) Caracterul a ceea ce este ireal; ceea ce se opune realității; nerealitate. [DEX '98] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z