Definita cuvantului rahitism
RAHITÍSM s.n. Boală (manifestată în special la copii) caracterizată prin deformații ale oaselor ca urmare a lipsei sărurilor de calciu în organism. [< fr. rachitisme, it. rachitismo].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu rahitism
ȚARÍSM s. n. formă de guvernare monarhică, în Rusia, în care puterea supremă, absolută, aparținea țarului; regimul țarist. (< rus. țarizm, fr. tsarisme) Vezi definitia »
TRANSFORMÍSM s.n. Concepție biologică potrivit căreia numeroasele specii vegetale și animale de astăzi provin, în urma unui îndelungat proces istoric natural, din câteva specii, care au existat și care se deosebesc de speciile actuale; evoluționism. [Cf. fr. transformisme]. Vezi definitia »
ATEÍSM s. n. concepție materialistă care respinge orice religie, orice credință în supranatural. (< fr. athéisme) Vezi definitia »
NERVOZÍSM s. n. boală de nervi; neurastenie. ◊ iritație, excitație. (< fr. nervosisme) Vezi definitia »
JANSENÍSM s. n. Curent social-religios apărut în Olanda și în Franța la mijlocul sec. XVII, care exprima opoziția unei părți a burgheziei față de iezuitism, preluând concepția despre predestinare și propovăduind o morală austeră. – Din fr. jansénisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z