Definita cuvantului rafinaj
RAFINÁJ s.n. Rafinare. [< fr. raffinage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu rafinaj
BRACONÁJ, braconaje, s. n. Faptul de a bracona. ♦ Infracțiune care constă în practicarea ilegală a vânatului sau a pescuitului. – Din fr. braconnage. Vezi definitia »
CAROIÁJ s. n. rețea de drepte paralele perpendiculare, trasate pe un desen, pe o hartă; cadrilaj. (< fr. carroyage) Vezi definitia »
PERSONÁJ s.n. 1. Persoană, erou într-o operă literară, muzicală, cinematografică sau plastică. ♦ Persoană care îndeplinește un rol într-o anumită întâmplare. 2. Om cu vază; personalitate marcantă; figură. [Var. personagiu s.n. / < fr. personnage, it. personaggio]. Vezi definitia »
COROIÁJ, coroiaje, s. n. Raportul dintre aria secțiunii inițiale a unui lingou sau a unui semifabricat supus laminării sau forjării și aria secțiunii finale a semifabricatului sau a piesei obținute. – Din fr. corroyage. Vezi definitia »
ZONÁJ, zonáje, s.n. (Cinem.) Defect de prelucrare a peliculei, provocat de agitația insuficientă a soluțiilor, care apare pe imagine sub forma unei dungi longitudinale de densitate diferită, ce se deplasează lateral în timpul proiecției filmului. (din fr. zonage) [morf. DOOM] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z