Definita cuvantului randă
RÁNDĂ s.f. (Mar.) Pânză trapezoidală aflată pe catargul de la pupă. [Pl. -de. / < it. randa].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu randă
JOÁNTĂ, joante, s. f. 1. Legătură făcută la capetele șinelor de cale ferată pentru a asigura continuitatea căii de circulație. 2. Legătură între două bare de oțel din armătura unui element de beton armat. – Din fr., engl. joint. Vezi definitia »
NORMOCITÓZĂ s.f. (Biol.) Existența în sânge a globulelor roșii de dimensiuni normale. [< fr. normocytose]. Vezi definitia »
ACVATÍNTĂ s. f. 1. procedeu de gravare cu acid azotic, care imită desenul cu tuș. ◊ gravura obținută. 2. procedeu de tipar de artă pentru imagini în semitonuri, prin gravarea manuală în cupru și coroziunea chimică. (< it. acquatinta, fr. aquatinte) Vezi definitia »
PETROȘENEÁNCĂ, petroșenence, s. f. Femeie născută și crescută în municipiul Petroșani. ♦ Locuitoare din municipiul Petroșani. – Petroșenean + suf. -că. Vezi definitia »
FRÉSCĂ s. f. 1. tehnică de a picta cu culori dizolvate în apă de var pe o tencuială încă umedă. ◊ pictură monumental-decorativă de dimensiuni mari, executată în această tehnică. 2. (fig.) operă literară de evocare plastică, sugestivă, a oamenilor și a moravurilor unei epoci. (< fr. fresque) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z