Definita cuvantului ranversare
RANVERSÁRE s.f. Acțiunea de a ranversa. ♦ Evoluție acrobatică prin care un avion execută o schimbare de direcție de 180 grade, fiind săltat brusc în sus și apoi lăsat să alunece pe o parte până ajunge cu botul în jos; întoarcere pe aripă. [< ranversa, cf. fr. renversement].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ranversare
CUTERIZÁRE s.f. Procedeu de așezare a cărților în biblioteci după criteriul clasificării zecimale, iar în cadrul acesteia, în ordinea alfabetică a autorilor si a titlurilor pentru cărțile anonime. [Cf. Charles Cutter – autorul acestui procedeu]. Vezi definitia »
CONSUMÁRE1 s.f. Acțiunea de a (se) consuma1 și rezultatul ei; întrebuințare, folosire, consumație; epuizare, terminare, isprăvire. [< consuma1]. Vezi definitia »
VÂNTURĂTOÁRE, vânturători, s. f. 1. Mașină agricolă de sortat, care curăță semințele de impurități printr-un curent de aer produs de un ventilator și prin cernerea restului prin site. 2. Mașină folosită în turnătorie pentru vânturarea amestecurilor. – Vântura + suf. -ătoare. Vezi definitia »
ARESTUÍRE, arestuiri, s. f. (Pop.) Arestare. – V. arestui. Vezi definitia »
TINDALIZÁRE s. f. sterilizare a alimentelor prin încălzire repetată la 60-70 0C și răciri succesive. (după fr. tyndallisation) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z