Definita cuvantului receptor
RECEPTÓR, -OÁRE adj. Care receptează, care primește (o acțiune mecanică, un curent etc.). // s.n. Sistem tehnic care primește o anumită formă de energie pentru a o transforma în alta. ♦ Receptor telefonic = aparat care transformă oscilațiile electromagnetice dintr-un circuit electric în oscilații acustice; (p. ext.) piesă care servește pentru a asculta și a vorbi la telefon. // s.m. Organ de simț la nivelul căruia se realizează transformarea energiei excitantului exterior în energie nervoasă. [Cf. fr. récepteur].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu receptor
DESCIFRATÓR s.n. (Electr.) Decodificator de adrese. [Cf. rus. deșcifrator]. Vezi definitia »
PROTRACTÓR, -OÁRE adj., s. m. (mușchi) care are rolul de a întinde un membru sau o parte a corpului spre înainte. (< fr. protracteur) Vezi definitia »
DEZNISIPATÓR s.n. Bazin pentru curățirea apei de aluviuni. ♦ Bazin pentru îndepărtarea prin decantare a impurităților din pasta de celuloză. [Var. denisipator s.n. / < deznisipa + -tor, după fr. dessableur]. Vezi definitia »
URZICĂTÓR, -OÁRE, urzicători, -oare, adj. Care urzică, care produce usturime. ♦ Fig. Caustic, sarcastic, ironic. – Urzica + suf. -ător. Vezi definitia »
DEPANÓR s. n. aparat pentru căutarea și descoperirea penelor unui vehicul, ale unui sistem tehnic etc.; depanator (II). (< fr. dépanneur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z