Definita cuvantului reconsolida
RECONSOLIDÁ vb. I. tr. A consolida din nou; a reîntări. [Cf. fr. reconsolider].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu reconsolida
RETROGRADÁ vb. I. tr. A trece pe cineva într-o funcție, într-un grad mai mic decât cel avut înainte; a da înapoi. ♦ intr. (Sport) A trece dintr-o categorie superioară într-una inferioară, în urma rezultatelor slabe obținute și consemnate în clasament. [< fr. rétrograder, cf. lat., it. retrogradare]. Vezi definitia »
ABORDÁ, abordez, vb. I. 1. Intranz. (Despre nave) A acosta la țărm. ♦ A se alătura de o altă navă, bord la bord (pentru a o ataca). 2. Tranz. A începe studierea unei probleme, a trata o problemă, a începe o discuție. ♦ (Franțuzism) A se apropia de cineva pentru a-i vorbi. – Din fr. aborder. Vezi definitia »
zapada,omat Vezi definitia »
SUDÁ, sudez, vb. I. Tranz. A îmbina două piese metalice realizând între ele, prin încălzire sau prin presare, în anumite condiții de temperatură și de presiune, o legătură metalică sau chimică. ♦ Fig. A se uni, a se închega, a se lega. ♦ (Despre oase, ligamente etc.) A se uni, a se lipi (după ce au fost rupte sau tăiate etc.). ♦ Refl. (Despre elemente ale vorbirii) A se uni formând un singur cuvânt; a se aglutina. – Din fr. souder. Vezi definitia »
GRADÁ vb. tr. 1. A marca gradele, a împĂ?rți în grade. 2. (mil.) A acorda (cuiva) un grad; a gradua. 3. A mĂ?ri sau a micșora treptat; a nuanța. -Din fr. Graduer Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z