Definita cuvantului chifti
chiftí (-tesc, -ít), vb.1. A ieși la suprafață, a se ivi apa dintr-un pămînt excesiv de umed. – 2. A fierbe. Creație expresivă (DAR). Cihac, II, 258 încearcă să o explice prin piști.Der. chifteală, s. f. (zgomotul mersului pe pămînt mlăștinos).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu chifti
REPOVESTÍ, repovestesc, vb. IV. Tranz. A povesti încă o dată, a mai spune o dată ceva ce a fost povestit. – Re1- + povesti. Vezi definitia »
TÚTTI-QUÁNTI [-CUAN-] loc. adv. toți câți au mai rămas, până la unul. (< it. tutti quanti, toți ceilați) Vezi definitia »
AȘANTI (ASHANTI), vechi stat pe terit. actual al Ghanei, în sec. 16-19. Ocupat de englezi și anexat coloniei Coastei de Aur, în urma unor grele războaie, în a doua jumătate a sec. 19. Vezi definitia »
AMVARATI, oraș în centrul Indiei (Mahārāshtra); 264,4 mii loc. (1981). Piață pentru bumbac. În antic. cap. a Imp. Andhra (Amaravatt). Numeroase vestigii, printre care se remarcă o stupa (tumul piramidal) cu basorelief, reprezentînd scene din viața lui Buddha (sec. 2 î. Hr.). Vechiul nume: Amraoti. Vezi definitia »
PUȘTI, puști, s. m. (Fam.) Băiat tânăr, băiețaș, copil; copil ștrengar. – Cf. tc. pușt „desfrânat”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z