Definita cuvantului reexpedia
REEXPEDIÁ vb. I. tr. A trimite din nou, a retrimite. [Pron. re-ex-pe-di-a, p.i. -iez, 3,6 -iază, ger. -iind. / cf. fr. réexpédier].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu reexpedia
DEFINITIA INTREGITA A CARAMIZII BCA Vezi definitia »
ALINIÁ, aliniez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) așeza în linie dreaptă. ♦ Tranz. A îndrepta traseul unei străzi. ♦ Tranz. A așeza un grup de construcții după o linie dinainte stabilită. 2. Refl. (Despre țări) A se asocia într-o grupare pe baza unui tratat. 3. Tranz. A ajusta elementele componente ale unui sistem pentru a-i asigura o bună funcționare. [Pr.: -ni-a] – A3 + linie (după fr. aligner). Vezi definitia »
ÎNCHEIÁ, închéi, vb. I. Tranz. I. 1. A prinde în nasturi, în copci etc. un obiect de îmbrăcăminte. ♦ Refl. (Despre persoane) A-și strânge haina, cămașa etc. în nasturi, în copci; a-și lega șireturile de la încălțăminte. 2. A potrivi una într-alta părțile componente ale unui obiect; a îmbina, a uni. II. 1. A termina, a pune capăt, a sfârși o acțiune, o operație etc. ♦ Refl. (Rar) A ajunge la deplina dezvoltare, la maturitate. ♦ A trage concluzia, a conchide. ♦ Refl. (Rar) A se limita, a se rezuma la... 2. A stabili un acord, a definitiva un tratat etc. ♦ A redacta, a alcătui, a adresa un act oficial. – Lat. inclavare. Vezi definitia »
BĂNIA, com. în jud. Caraș-Severin; 2.125 loc. (1991). Vezi definitia »
ÎNSERIÁ, înseriez, vb. I. Tranz. A așeza în serie; a da număr de serie. [Pr.: -ri-a] – În + serie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z