Definita cuvantului chilogram
chilográm (chilográme), s. n. – Unitate de măsură pentru greutate egală cu o mie de grame. – Var. kilogram (înv.). Fr. kilogramme. Se folosește adesea în forma abreviată kilo, și chiar chil, care este popular.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu chilogram
cram, crámuri, s.n. (înv.) primire sărbătorească oficială; recepție. Vezi definitia »
PARALELOGRÁM, paralelograme, s. n. Patrulater care are laturile opuse paralele și egale. ◊ Paralelogramul forțelor = regulă și construcție grafică cu ajutorul cărora se determină rezultanta a două forțe concurente. – Din fr. parallélogramme, germ. Parallelogramm. Vezi definitia »
QUÍDAM s.n. Persoană necunoscută sau pe care nu vrem să o cunoaștem. [Pr.: cvídam] (cuv. lat.) [def. NODEX] Vezi definitia »
IZOGÁM, -Ă adj. (Despre vegetale inferioare) La care elementele de reproducere care se unesc pentru a produce celula-ou sunt asemănătoare. [Var. isogam, -ă adj. / < fr. isogame, cf. gr. isos – egal, gamos – căsătorie]. Vezi definitia »
BIGÁM, -Ă, bigami, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) care se căsătorește a doua oară fără ca în prealabil să fie desfăcută legal prima căsătorie. – Fr. bigame (lat. lit. bigamus). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z