Definita cuvantului tars
TARS s. n. Parte a labei piciorului formată din șapte oase, articulate la un capăt cu oasele gambei, iar la celălalt cu oasele metatarsului. – Fr. tarse (din gr.).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu tars
AFTER HOURS loc.s. Reuniune amicală după orele de activitate cotidiană, folosită mai ales ca prilej de a cânta muzică în ansamblu. V. jam-session. [Pron. áftăr auărs. / < engl. after hours – după program]. Vezi definitia »
a avea loc de întors / de manevră expr. a avea condiții favorabile pentru desfășurarea unei activități Vezi definitia »
CENDRARS [sādrár], Blaise (pseud. lui Frédéric Sauser-Hall) (1887-1961), scriitor francez. Poeme-reportaj caleidoscopice de viziune cosmică și colorit exotic („Paștele la New York”, „Proza transsiberianului”); proză de aventuri cu inflexiuni lirice („Moravagine”, „Aurul”). Vezi definitia »
TIRS s.n. 1. Toiag lung cu care era înfățișat zeul Bachus, împodobit cu frunze de iederă și de viță de vie și în vârf cu un con de pin. 2. (Bot.) Inflorescență în formă de con de brad. [Pl. -suri. / < fr. thyrse, lat. thyrsus, gr. thyrsos]. Vezi definitia »
TARS, tarsuri, s. n. 1. Parte posterioară a scheletului labei piciorului, formată din șapte oase, articulate la un capăt cu oasele gambei, iar la celălalt cu oasele metatarsului. 2. Parte terminală a piciorului insectelor, formată din 1-5 segmente și terminată de obicei cu una sau două gheare. 3. Scheletul fibro-cartilaginos al pleoapelor. – Din fr. tarse. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z