Definita cuvantului turtucan
turtucán, turtucáni, s.m. (reg.) 1. conducător de șlep. 2. pescar cu vârșa.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu turtucan
CEFALORAHIDIÁN, -Ă adj. Referitor la creier și la măduva spinării. ◊ Lichid cefalorahidian = lichid care se găsește în cavitățile creierului și ale măduvei spinării. [Pron. -di-an. / < fr. céphalo-rachidien]. Vezi definitia »
SIMIÁN, -Ă adj. Referitor la maimuțe; simiesc. // s.m.pl. Subordin de mamifere primate cuprinzând maimuțele superioare; (la sg.) animal din acest subordin. [Pron. -mi-an, pl. -ieni, -iene. / < fr. simien, cf. lat. simius – maimuță]. Vezi definitia »
LACTOVEGETARIÁN, -Ă adj. (Despre regimuri alimentare) Compus numai din lapte, legume și fructe. // s.n. Restaurant în care se consumă în special produse lactate, legume și fructe. [Pron. -ri-an. / cf. fr. lacto-végétarien]. Vezi definitia »
AN2, ani, s. m. 1. Perioadă de timp care corespunde unei revoluții a Pământului în jurul Soarelui și care cuprinde 12 luni. ◊ Anul nou = ziua de 1 ianuarie (în care se serbează începutul unui an). ◊ Loc. adv. În anul... = în cursul anului... La anul = în cursul anului viitor. Acum un an (sau doi ani etc.) = cu un an (sau cu doi etc.) în urmă. De ani și ani = de mulți ani, de multă vreme. An de (sau cu) an = în fiecare an, mereu. Cu anii = ani întregi, ani îndelungați. La (sau intr-) un an o dată = o singură dată într-un an; rar. 2. (Astron.; în sintagma) An-lumina = unitate de lungime pentru măsurarea distanțelor mari, egală cu distanța străbătută de lumină într-un an. 3. Stadiu de studiu în unele forme de învățământ. ◊ (Urmat de determinări) Anii de studenție. Anii de ucenicie. 4. Măsură a vârstei unei ființe sau a vechimii unui lucru. Copil de cinci ani. 5. (La pl.) Epocă din viață; vreme. Anii copilăriei.Lat. annus. Vezi definitia »
HELIOTEHNICIÁN, -Ă s. m. f. specialist în heliotehnică. (< fr. héliotechnicien) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z