Definita cuvantului reprezentare
REPREZENTÁRE s.f. 1. Acțiunea de a reprezenta și rezultatul ei. ♦ Reproducere, înfățișare a unui lucru (cu mijloace plastice). ♦ Reprezentare topografică = înscrierea pe un plan, pe o hartă a detaliilor de planimetrie și de nivelment; cheltuieli de reprezentare = sume prevăzute într-un buget pentru acoperirea cheltuielilor rezultate din îndeplinirea funcțiilor oficiale pe care le deține o persoană. 2. Prezentare pe scenă a unei piese de teatru; reprezentație. 3. Reproducere în conștiința omului a obiectelor și a fenomenelor care au acționat anterior asupra simțurilor sale; imagine senzorială concretă a fenomenelor lumii exterioare. [< reprezenta, cf. fr. représentation].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu reprezentare
SUPRAAPRECIÉRE, supraaprecieri, s. f. Faptul de a (se) supraaprecia; supraestimare. [Pr.: -pra-a-pre-ci-e-] – V. supraaprecia. Vezi definitia »
prapure, prapuri s. m. (er.) vagin. Vezi definitia »
BISÁRE, bisări, s. f. Faptul de a bisa.V. bisa. Vezi definitia »
UGUÍRE, uguiri, s. f. Faptul de a ugui; gângurire, uguit. – V. ugui. Vezi definitia »
INDIGNÁRE, indignări, s. f. 1. Faptul de a (se) indigna. 2. Revoltă sufletească amestecată cu amărăciune, mânie și dispreț, provocată de o faptă nedemnă, nedreaptă sau rușinoasă; indignațiune. – V. indigna. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z