Definita cuvantului țițivară
țițiváră s.f. (reg.) 1. pițigoi. 2. cinteză. 3. o specie de privighetoare.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu țițivară
PLATFÓRMĂ s.f. I. 1. Suprafață plată, planșeu mobil sau fix (la un vehicul, la un vagon etc.). ♦ Parte a unui tramvai, a unui autobuz etc. pe unde urcă sau coboară călătorii. ♦ Vagon, (auto)camion care are o suprafață plată, deschisă pentru transport. 2. Parte a unei clădiri, formată dintr-o suprafață orizontală plană. ♦ Rampă pentru încărcarea și descărcarea vagoanelor. 3. Porțiune mai rigidă și mai solidă a scoarței terestre. ♦ Platformă continentală = marginea submersă a continentelor, care se înclină ușor de la țărm spre povârnișul continental. ♦ Loc șes (pe un deal, pe un munte). II. (Fig.) Program, expunere de principii ale unui partid politic, ale unei grupări oarecare, bază teoretică. [< fr. plate-forme, cf. germ. Plattform]. Vezi definitia »
KINORÁMĂ, kinorame, s. f. Procedeu de filmare și de proiecție pentru ecran panoramic. – Din germ. Kinorama Vezi definitia »
ELECTRODIALÍZĂ s. f. dializă care poate fi accelerată prin acțiunea simultană a curentului electric cu o soluție coloidală. (< fr. électrodialyse) Vezi definitia »
soroceálă, sorocéli, s.f. (reg.) 1. citație. 2. soroc, termen. 3. (înv.) soartă, destin, ursită. Vezi definitia »
FRANCÍZĂ, francíze, s. f. (Ec.) Sistem de afaceri în care un francizor furnizează întregul concept de afacere însoțit de pachetul complet de demarare a afacerii; marketingul e deja testat și bine pus la punct, iar know-how-ul afacerii este și el disponibil. [După alte surse: franșiză, franchiză]. – Din fr., engl. franchise. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z