Definita cuvantului lecuire
LECUÍRE, lecuiri, s. f. Acțiunea de a (se) lecui și rezultatul ei; vindecare, tămăduire, însănătoșire. – V. lecui.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lecuire
intrare, intrări s. f. (reed.) modul în care un minor proaspăt internat într-un institut de reeducare încearcă să se impună, mai ales prin forță, în fața colegilor de detenție. Vezi definitia »
Stare de excitatie trecatoare sau durabila care se manifesta printr-o hiperactivitate, printr-o stare de spirit exuberanta si printr-o multime de cuvinte. Hipomania poate reprezenta o forma atenuata a fazei de manie in psihoza maniacodepresiva. Ea poate, de asemenea, sa fie cauzata de unele intoxicatii (alcool, psihostimulante, corticosteroizi). Vezi definitia »
REDRESÁRE, redresări, s. f. Acțiunea de a (se) redresa și rezultatul ei. ♦ Acțiune prin care o aeronavă în coborâre ajunge în poziția de zbor orizontal, în urma comenzilor date de pilot sau a reacțiilor aerodinamice provocate de deplasarea ei. ♦ Transformare a energiei electromagnetice de curent alternativ în energie electromagnetică de curent continuu. – V. redresa. Vezi definitia »
INOVÁRE, inovări, s. f. Acțiunea de a inova și rezultatul ei; înnoire, inovație. – V. inova. Vezi definitia »
DURAMENIFICÁRE s.f. (Bot.) Proces de formare a duramenului. [< duramen + -ifica, după fr. duraminisation]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z