Definita cuvantului rubiacee
RUBIACÉE s.f.pl. Familie de plante erbacee cu frunzele înguste așezate în mănunchi și cu flori, din care se extrag materii colorante și medicamentoase; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -bi-a-ce-e, sg. invar. / < fr. rubiacées].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu rubiacee
FRAMÉE s. f. lance de luptă la franci. (< fr. framée) Vezi definitia »
PANATENÉE s.f. pl. (Ant.) Serbări religioase care se celebrau din patru în patru ani la Atena, în cinstea zeiței Pallas Atena, protectoarea orașului, cu întreceri la alergări, lupte, aruncarea discului, curse de care, precum și întreceri între poeți, cântăreți și muzicanți. (cf. fr. panathénées, gr. panathenaia) Vezi definitia »
ABIETINÉE, abietinee, s.f. Pinacee. [Pr.: -bi-e-] – Din fr. abiétinée. Vezi definitia »
CETACEE (‹ fr. {i}; {s} lat. cetus) s. n. pl. Ordin de mamifere placentare care include speciile cele mai vechi și bine adaptate la mediul acvatic (ex. balena, delfinul, cașalotul). Au membrele anterioare transformate în palete înotătoare, iar cele posterioare sînt de regulă absente. Tipurile primitive păstrează unele caractere ancestrale, probabil de carnivor terestru. În România, resturi fosile se cunosc în depozitele sarmațiene. Vezi definitia »
TEODICÉE s. f. Doctrină filozofică-religioasă care încearcă să demonstreze că existența răului, a nedreptății în lume nu infirmă bunătatea divină. [Pr.: te-o-di-ce-e] – Din fr. théodicée. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z