Definita cuvantului ulancă
uláncă, ulắnci, s.f. (înv.) tunică de ulan.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu ulancă
Erată la definiția dată anterior. Cuvântul vine din franceză: soupente nom féminin,(ancien français souspendre, du latin suspendere, suspendre). Réduit ménagé dans la partie haute dúne pièce que lón a recoupée par un plancher. Vezi definitia »
AUTOȘENILÉTĂ s.f. Autovehicul de transport cu două roți directoare în față și două șenile propulsoare în spate. [< autoșenilă]. Vezi definitia »
BĂDIȚÍCĂ s. m. (Pop.) Diminutiv al lui bădiță.Bădiță + suf. -ică. Vezi definitia »
GÉMĂ s. f. 1. piatră prețioasă în stare cristalină pură. ♦ (adj.) sare ~ = sare de bucătărie. 2. bijuterie cu o piatră (semi)prețioasă pe care sunt gravate figuri sau motive decorative. 3. (bot.) mugur. (< fr. gemme, lat. gemma) Vezi definitia »
corlátă1, corláte, s.f. (reg.) 1. iesle. 2. îngrăditură sau colibă pentru vite. 3. împletitură de formă bombată care se așază pe car când se transportă snopi sau fân; loitre, șuiană. 4. poliță în jurul cuptorului pe care se țin vase de bucătărie și alte lucruri mărunte; prichici, rapt, tăpșan. 5. parapet, rampă, balustradă. 6. ramă pe care se întinde postavul ca să se usuce. 7. bancă, scaun. 8. scândură de gard; lăturoi, răzlog, țăpușă; gard făcut din aceste scânduri. 9. (la pl.) dependințele casei țărănești. 10. spalier pentru viță de vie. 11. (la pl.) lemnele pe care stă coșul casei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z