Definita cuvantului retroactivitate
RETROACTIVITÁTE s.f. Caracterul a ceea ce este retroactiv. [Pron. -tro-ac-. / cf. fr. rétroactivité].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu retroactivitate
NODOZITÁTE s. f. 1. formație accidentală sau patologică pe organele plantelor sau animalelor. 2. mică ridicătură pe suprafața unor obiecte. (< fr. nodosité, lat. nodositas) Vezi definitia »
INELUCTABILITÁTE s. f. (Livr.) Faptul de a fi ineluctabil. – Din fr. inéluctabilité. Vezi definitia »
INFECȚIOZITÁTE, infecțiozități, s. f. Capacitate a unui germen de a pătrunde într-un organism receptiv, de a se menține și înmulți în așa fel încât transmiterea de la organismul invadat la altul să se poată face cu ușurință. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. infectiosité. Vezi definitia »
CONTINUITÁTE s. f. 1. faptul, însușirea de a fi continuu. 2. (mat.) proprietate a unei funcții care poate trece de la o stare la alta, luând toate valorile intermediare. 3. categorie filozofică, desemnând distribuția și succesiunea neîntreruptă în spațiu și timp a structurii și dinamismului materiei. (< fr. continuité, lat. continuitas) Vezi definitia »
pácoste (pácoste), s. f. – Calamitate, nenorocire, supărare, pagubă. Sl. pakosti (Miklosich, Slaw. Elem., 35; Cihac, II, 237). – Der. pacostnic, adj. (vătămător, dăunător), din sl. pakostiniku, înv. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z