Definita cuvantului veliște
velíște s.f. (reg.) trecut îndepărtat, origine veche.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu veliște
ELASTICITÁTE s. f. 1. proprietatea de a fi elastic. ♦ teoria ~tății = capitol al mecanicii care se ocupă cu determinarea stării de tensiune și de deformare a corpurilor elastice supuse acțiunii unor sarcini exterioare. 2. limită de ~ = tensiune maximă la care poate fi supus un corp fără a rămâne cu deformații permanente. 3. (fig.) suplețe. 4. proprietate a unei variabile economice de a-și modifica mărimea sub influența altei variabile. (< fr. élasticité) Vezi definitia »
NEBULOZITÁTE s.f. 1. Faptul de a fi nebulos; stare a cerului acoperit cu nori. ♦ Raportul (exprimat în zecimi) dintre suprafața ocupată de nori și suprafața totală vizibilă a bolții cerești; gradul de acoperire a cerului cu nori; înnourare ușoară. 2. (Fig.) Neclaritate, obscuritate, confuzie. [Cf. fr. nébulosité, lat. nebulositas]. Vezi definitia »
INCOGNOSCIBILITÁTE s. f. (Fil.) Însușirea sau starea de a fi incognoscibil. – Din fr. incognoscibilité. Vezi definitia »
POZITIVITÁTE s.f. (Liv.) Caracter pozitiv. [Cf. it. positività]. Vezi definitia »
LAXITÁTE s.f. (Liv.) Moliciune, lipsă de rezistență. ♦ (Med.) Mobilitate crescută a unei articulații. [Cf. fr. laxité]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z