Definita cuvantului saluta
SALUTÁ vb. I. tr. A întâmpina, a da cuiva un semn de respect, de considerație, rostind un cuvânt, o frază, o formulă uzuală de politețe, de simpatie etc. la întâlnire sau la despărțire. ♦ (Fig.) A primi (ceva) cu bucurie, cu o manifestație vie. [P.i. salút. / < lat., it. salutare, cf. fr. saluer].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu saluta
PARLAMENTÁ, parlamentez, vb. I. Intranz. A duce tratative cu partea adversă pentru a ajunge la o înțelegere, a trata, a negocia; a discuta cu cineva despre o anumită chestiune (litigioasă). – Din fr. parlementer. Vezi definitia »
Definita de Sigmund Freud ca fiind „placerea de-a privi”.Este un impuls sexual independent de zonele erogene prin care privitorul il considera pe cel privit ca fiind un obiect al placerii sale. Sinonim:voaior Vezi definitia »
DELIMITÁ vb. I. tr., refl. A (se) mărgini. ♦ A (se) contura. [< fr. délimiter, it. lat. delimitare]. Vezi definitia »
BERGAMOTA, bergamote, s.f. 1. Fructul in formă de pară a unui arbore din familia citricelor (Citrus aurantium), originar din Asia de sud-vest. 2. Ulei aromatic extras din florile acestui arbore (1). – It. -bergamotta., tc. armudu (para beiului) Vezi definitia »
UPERCUTÁ vb. intr. a aplica adversarului un upercut. (< upercut) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z