Definita cuvantului saponificație
SAPONIFICÁȚIE s.f. Saponificare. [< fr. saponification].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu saponificație
CITOGERONTOLOGÍE s. f. ramură a gerontologiei care studiază îmbătrânirea la nivelul celular. (< cito- + gerontologie) Vezi definitia »
LOHIORAGÍE s.f. (Med.) Lohii foarte abundente. [Pron. -hi-o-, gen. -iei. / < fr. lochiorragie]. Vezi definitia »
imisie: transferul poluanților în atmosferă către un receptor (omul și factorii sistemului său ecologic, bunuri materiale etc.). în conformitate cu ORDINUL Nr. 462 din 1 iulie 1993 „pentru aprobarea Condițiilor tehnice privind protecția atmosferei și normelor metodologice privind determinarea emisiilor de poluanți atmosferici produși de surse staționare”. EMITENT: MINISTERUL APELOR, PĂDURILOR ȘI PROTECȚIEI MEDIULUI eco limbaj. Vezi definitia »
PARODÍE s. f. 1. imitație a unei opere literare, cu scopul de a satiriza un autor sau de a realiza efecte comice pe o temă dată. ◊ (p. ext.) imitație nereușită, inferioară originalului. 2. (muz.) piesă cu caracter de glumă, în care se parafrazează una sau mai multe teme. (< fr. parodie, lat., gr. parodia) Vezi definitia »
STEREOSCOPÍE s. f. 1. ramură a opticii care studiază vederea în relief, metodele și instrumentele stereoscopice. 2. procedeu de înregistrare și redare a imaginii care permite reconstituirea tridimensională a subiectului fotografiat sau filmat. 3. tehnica construcției instrumentelor stereoscopice. (< fr. stéréoscopie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z