Definita cuvantului scald
SCALD s.m. Nume al vechilor poeți scandinavi. [< fr. scalde, cf. scand. skald].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu scald
XDNJLD <a href=„http://pfgvxrtcztir.com/”>pfgvxrtcztir</a>, [url=http://xxvwusvhlqss.com/]xxvwusvhlqss[/url], [link=http://urytqgymewdq.com/]urytqgymewdq[/link], http://cjdgdusiwtbk.com/ Vezi definitia »
ȘILD, șilduri, s. n. Mică placă de metal sau de material plastic care se fixează în dreptul mânerelor și broaștelor la uși, ferestre, sertare etc. pentru a proteja gaura cheii. – Din germ. Schild. Vezi definitia »
ABȚIBÍLD, abțibilduri, s. n. 1. Imagine în culori imprimată pe un strat subțire de colodiu, care se aplică pe o suprafață netedă, umezindu-se și dezlipindu-se de pe hârtia pe care a fost lipit. 2. Fig. (La pl.) Nimicuri, fapte mărunte; mici șmecherii. – Din germ. Abziehbild. Vezi definitia »
ARNOLD [a:nəld], Matthew (1822-1888), poet și critic literar englez. Lirică elegiacă și reflexivă („Empedocle pe Etna”, „Poeme noi”). Reprezentant de seamă al culturii victoriene, a pledat în eseurile sale pentru echilibru și seriozitate în literatură, morală și societate („Eseuri critice”). Vezi definitia »
SCALD s. m. nume dat vechilor poeți nordici (scandinavi sau irlandezi). (< fr. scalde) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z