Definita cuvantului scolex
SCÓLEX s.n. (Zool.) Partea anterioară a teniei, care poartă organele de fixare. [< fr. scolex].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu scolex
-PLÉX2 elem. plexi-. Vezi definitia »
COMPLÉX, -Ă I. adj. format din mai multe părți; care întrunește mai multe idei, elemente, unități etc. ◊ (mat.) număr ~ = număr format prin însumarea unui număr real cu unul imaginar. II. s. n. 1. întreg format din mai multe elemente. 2. ansamblu de unități (comerciale, industriale, sportive). 3. (constr.) îmbrăcăminte de etanșare din mai multe straturi izolate. 4. (med.) ansamblu de reprezentări și amintiri cu o puternică valoare sau semnificație afectivă. ♦ ~ de inferioritate = sentiment de neîncredere în forțele proprii. (< fr. complexe, lat. complexus) Vezi definitia »
MÚREX s.n. (Zool.) Moluscă gasteropodă cu cochilie spiralată, acoperită de spini și cu o prelungire în formă de tub, din care în antichitate se extrăgea purpura. [< fr., lat. murex]. Vezi definitia »
ÁPEX, apexuri, s. n. 1. (Astron.) Punct de pe bolta cerească spre care se deplasează în aparență sistemul nostru solar. 2. Capăt, extremitate (ascuțită) a unui lucru. – Din fr., lat. apex. Vezi definitia »
NEX s. m. 1. legătură, înlănțuire; relație, raport. ♦ ~ cauzal = raport de la cauză la efect. 2. (jur.) contract de vânzare, de cesiune; drept de a aliena ceva. (< lat. nexus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z