Definita cuvantului sconta
SCONTÁ vb. I. tr. 1. A cumpăra sau a vinde polițe înainte de scadență; a efectua un scont. 2. (Fig.) A conta pe ceva, a-și face planuri dinainte. [< it. scontare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sconta
IMPESTÁ vb. tr. 1. a molipsi de ciumă, de o boală contagioasă. 2. a răspândi un miros urât, a infecta. 2. (fig.) a corupe, a perverti. (< it. impestare, fr. empester) Vezi definitia »
CALCUTTA (KALIKATA), oraș în NE Indiei, pe rîul Hooghly, port în delta Gangelui și Brahmaputrei (10,5 mil. t anual); centru ad-tiv al statului Bengalul de Vest; 11,66 mil. loc. (1990, cu suburbiile Howrah, South Dum Dum ș.a.). Mare nod de comunicații. Aeroport internațional (Dum Dum). Metrou. Important centru al ind. iutei, constr. de mat. rulant, automobile, strunguri, produse electrotehnice, sticlă, încălț., hîrtie, produse chim. și alim. (prelucr. orezului). Bursă pentru ceai. Centru al ind. cinematografice. Trei universități. Muzeul indian. Întemeiat ca factorie engleză (1690), capitală a coloniei britanice India (1773-1912), orașul a cunoscut o dezvoltare importantă de la sfîrșitul sec. 19. Vezi definitia »
EXPORTÁ, expórt, vb. I. Tranz. A vinde în afara țării mărfuri care au fost produse, preparate, completate sau reparate în țară; p. ext. a vinde servicii cumpărătorilor din alte țări. – Din fr. exporter, lat. exportare. Vezi definitia »
DEVOTÁ vb. I. refl. A servi pe cineva cu devotament; a se consacra, a se pune în slujba..., a se dedica, a se jertfi. [P.i. -tez. / < lat. devotare, cf. it. devotare]. Vezi definitia »
preanotá, preanót, vb. I (înv.) 1. (despre ape) a naviga. 2. (despre ape) a face să se deplaseze cu putere, în valuri. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z