Definita cuvantului secret
SECRÉT, -Ă adj. 1. Tainic, tăinuit, ascuns. 2. Mascat, ascuns privirii. [< lat. secretus, cf. fr. secret].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu secret
TRAFALÉT, trafalete sau trafaleturi, s. n. Unealtă de zugrăvit manual, constând dintr-un rulou confecționat dintr-un material spongios, prevăzut cu un mâner; (reg.) rol. – [Et. nec.] Vezi definitia »
OȚÉT s. n. Lichid cu gust acru, obținut prin fermentarea acetică a vinului, a berii etc. sau prin diluarea cu apă a acidului acetic concentrat, întrebuințat în alimentație drept condiment sau conservant. ◊ Expr. (Fam.) A face pe cineva cu ou și cu oțet = a batjocori, a ocărî pe cineva. – Din sl. ocĩtŭ. Vezi definitia »
Internet Protocol (sau TCP /IP), este o tehnologie de comunicatii pe retele care asigura furnizarea de catre operatori a serviciilor de comunicatii internet (cu i mic). Tehnologia realizeaza asa-numita comutatie de pachete, prin care informatia ce trebuie transmisa intre 2 utilizatori conectati la retea, este segmentata la nivelul expeditorului in pachete de dimensiune fixa, urmand ca fiecare pachet sa fie transportat independent, pentru ca la nivelul destinatarului informatia sa fie re-asamblata in forma originala. Daca in telecomunicatiile clasice (de voce si fax) pentru a pune la dispozitie un serviciu de telecomunicatii intre 2 locatii, un operator traditional comunta un circuit â??fixâ?? intre cele 2 puncte, il pune la dispozitia clientului (cel care initiaza comunicarea) si il taxeaza functie de lungimea circuitului pus la dispozitie (local, interurban, international) si de volumul sau durata utilizarii serviciului, la comunicatiile internet operatorii furnizeaza servicii al caror cost de utilizare este dependent doar de volumul traficul generat si complet independent de distanta dintre cele 2 puncte intre care a fost stabilita comunicatia. Vezi definitia »
BALÉT s. n. 1. gen de spectacol alcătuit din dans, muzică și (uneori) pantomimă; dans artistic cu figuri pe o temă dată; compoziția muzicală corespunzătoare. 2. ansamblu de balerini și balerine. (< fr. ballet, it. balletto) Vezi definitia »
BARHÉT s. n. Țesătură de bumbac (cu desene), flanelată pe o față sau pe ambele fețe. [Acc. și: bárhet.Var.: barchét s. n.] – Din germ. Barchent. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z