Definita cuvantului seminomadism
SEMINOMADÍSM s.n. Fel de viață (întâlnit mai ales la marginile deșerturilor) în care agricultura ocazională se îmbină cu creșterea vitelor. [Cf. fr. semi-nomadisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu seminomadism
AGRAMATÍSM s. n. Necunoaștere a scrierii și a vorbirii corecte; lipsă totală de învățătură; p. ext. incultură, ignoranță. – Din germ. Agrammatismus, fr. agrammatisme. Vezi definitia »
COLONIALÍSM s.n. Politică de exploatare economică, națională etc. pe care o duce un stat colonialist pentru a-și extinde sau exploata mai mult coloniile sale; (p. ext.) politică de subjugare dusă de un stat într-o țară supusă influenței lui economice. [Cf. fr. colonialisme, rus. kolonializm]. Vezi definitia »
SINCRONÍSM s. n. 1. proprietate a unor fenomene periodice asemănătoare de a se desfășura simultan; stare a ceea ce este sincron. ◊ (cinem.) concordanță într-un film între înregistrările sonore și cele ale imaginilor. 2. principiu derivat din teoria „imitației” a lui Gabriel Tarde, susținut de Eugen Lovinescu, potrivit căruia, în epoca modernă, cultura (și toate instituțiile) unui popor se dezvoltă, prin imitație și adaptare, în strânsă interdependență cu celelalte culturi. (< fr. synchronisme) Vezi definitia »
OSMOTACTÍSM s. n. (biol.) mișcare celulară autonomă pentru restabilirea echilibrului osmotic. (< fr. osmotactisme) Vezi definitia »
DANDÍSM s. n. Comportare de dandi, ținută de dandi. [Pr.: dendism] – Din fr. dandysme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z