Definita cuvantului lugojean
LUGOJEÁN, -Ă, lugojeni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană născută și crescută în municipiul Lugoj. 2. S. m. și f., adj. (Locuitor) din municipiul Lugoj. 3. S. f. art. Numele unui dans popular bănățean; melodie după care se execută acest dans. – Lugoj (n. pr.) + suf. -ean.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lugojean
COBLENȚIÁN, -Ă adj., s. n. (din) al doilea etaj al devonianului inferior. (< fr. coblentzien) Vezi definitia »
ROMÁN1, romane, s. n. Specie a genului epic, de întindere mare, cu conținut complex, care se desfășoară de-a lungul unei anumite perioade și angajează mai multe personaje, presupunând un anumit grad de adâncime a observației sociale și analizei psihologice. ◊ Operă narativă în proză sau în versuri scrisă, în evul mediu, într-o limbă romanică. ♦ Fig. Împletire de întâmplări cu multe episoade care par neverosimile. [Var.: (înv.) románț s. n.] – Din fr. roman. Vezi definitia »
AFGÁN, -Ă, afgani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte dintr-o populație indo-europeană din Asia-Centrală, formând populația de bază de religie musulmană a Afganistanului. 2. Adj. Care aparține Afganistanului sau afganilor (1), privitor la Afganistan sau la afgani. ♦ Limba afgană (și substantivat, f.) = limbă din grupul limbilor iraniene vorbită de afgani. 3. S. m. Unitate monetară din Afganistan. – Din fr. Afghan. Vezi definitia »
ALIMÁN, alimane, s. n. (Reg.) Apă adâncă. ◊ Expr. A ajunge la aliman = a da (și a nu mai putea scăpa) de un necaz. – Sb. alaman (< tc.). Vezi definitia »
PENTÁN s.m. Hidrocarbură din seria parafinelor, care se găsește în gazele de sondă și în fracțiunile ușoare rămase de la distilarea țițeiului. [< fr. pentane]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z