Definita cuvantului semna
SEMNÁ vb. I. tr., intr., refl. A (se) iscăli. [Cf. fr. signer, după semn].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu semna
BALONÁ vb. I. tr., refl. a (se) face, a deveni ca un balon; a (se) umbla. II. refl. a i se umfla cuiva abdomenul (datorită acumulării de gaze în intestine). (< fr. ballonner) Vezi definitia »
sosná s.f. (reg.) 1. cătină-roșie. 2. numele a două specii de arbori: arborele-vieții (tuia-oriental și occidental). 3. moțul-curcanului. Vezi definitia »
GRATINÁ, gratinez, vb. I. Tranz. A acoperi unele mâncăruri cu pesmet și a le da la cuptor. – Din fr. gratiner. Vezi definitia »
ÎNSEMNÁ, însémn, vb. I. I. Tranz. 1. A aplica, a pune un semn caracteristic de recunoaștere. ◊ Expr. A însemna cu fierul roșu = a înfiera. 2. A nota (prin scris sau prin alte semne grafice), a face o însemnare. 3. A delimita. II. Intranz. unipers. A avea un anumit înțeles, o anumită semnificație; a marca, a arăta. ♦ (Despre cuvinte) A avea accepția de..., a exprima un anumit înțeles. ♦ A avea o anumită importanță, o anumită valoare. [Prez. ind. și: însemnez] – Lat. insignare sau în + semn. Vezi definitia »
ANTSIRANANA, oraș în NE Madagascarului, port la Oc. Indian; 100 mii loc. (1984). Reparații navale. Ind. alim. Export de cafea. Vechiu nume: Diégo Suarez. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z