Definita cuvantului sensitometru
SENSITOMÉTRU s.n. Instrument pentru determinarea sensibilității materialului fotografic. [< fr. sensitomètre].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sensitometru
REFRACTOMÉTRU, refractometre, s. n. Instrument optic pentru măsurarea indicelui de refracție al substanțelor. – Din fr. réfractomètre. Vezi definitia »
piástru (piáștri), s. m. – Monedă turcească. Valoarea lui inițială de 6 drahme a fost redusă la 5 și jumătate de Mahomed al II-lea, la 5 de Mustafa, la 4 și jumătate de Abdul Hamid și la 4 de Selim al III-lea; valorează 40 de parale sau 120 de aspri. Ngr. πιάστρα. Vezi definitia »
CENTIMÉTRU s.m. Măsură subdivizionară de lungime, reprezentând a suta parte dintr-un metru. // s.n. Panglică cu diviziuni zecimale, folosită la măsurat de croitori, de vânzători, în magazine etc. [Pl. -ri, (s.n.) -re. / cf. fr. centimètre, it. centimetro]. Vezi definitia »
WATTORMÉTRU, wattormétre, s. n. Contor pentru măsurarea în wattore a energiei electromagnetice care trece printr-un circuit. – Din fr. watt-heuremètre. Vezi definitia »
PALISÁNDRU s. m. arbore exotic cu flori mari, albastre sau roșii, al cărui lemn mirositor, foarte tare, negru-violet, e folosit în tâmplăria fină. (< fr. palissandre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z