Definita cuvantului separatist
SEPARATÍST, -Ă adj., s.m. și f. (Cel) care caută să se separe de majoritate. [< fr. séparatiste].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu separatist
MONOTIPÍST, -Ă s.m. și f. Lucrător la monotip (1) [în DN]. [< it. monotipista]. Vezi definitia »
ACÉST, ACEÁSTĂ, acești, aceste, adj. dem. (antepus) 1. (Arată că ființa, lucrul etc. desemnate de substantivul pe care îl determină se află aproape, în spațiu sau timp, de vorbitor) Acest deal. Această casă. 2. (În legătură cu substantive care arată momentul, răstimpul, epoca în care se petrece o acțiune) Care este în curs; curent, prezent (sau dintr-un viitor apropiat). Anul acesta. [Gen.-dat. sg.: acestui, acestei, gen.-dat. pl.: acestor] – Lat. *ecce-istu, ecce-ista. Vezi definitia »
OVULÍST s.m. Biolog care socotea că în ovul se găsesc în stare miniaturală organele și structura organismului adult. [Cf. fr. ovuliste]. Vezi definitia »
ORGANÍST, -Ă, organiști, -ste, s. m. și f. Persoană care cântă la orgă. – Din fr. organiste, germ. Organist, it. organista. Vezi definitia »
SUDÍST, -Ă, sudiști, -ste, s. m. și f., adj. 1. Adept al politicii statelor din sudul Statelor Unite ale Americii, în cursul Războiului de secesiune. 2. Adj. Care aparține sudiștilor (1), privitor la sudiști. – Din fr. sudiste. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z