Definita cuvantului sepia
SÉPIA s.f. invar. Tuș cafeniu-închis, provenit din lichidul eliminat de sepie sau fabricat pe cale artificială și întrebuințat în pictură sau în grafică. ♦ Desen făcut cu o astfel de culoare. [Pron. -pi-a. / < fr. sépia].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sepia
PUTREFIÁ vb. I. refl. A intra în putrefacție, a putrezi. [Pron. -fi-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. putréfier, cf. lat. putris – putred, facere – a face]. Vezi definitia »
ZGÂMBOIÁ, zgâmbói, vb. I. Refl. A se holba, a se zgâi. (zgâmboi1 + suf. -a) Vezi definitia »
LICENȚIÁ vb. tr. a concedia pe cineva din serviciu. (< fr. licencier) Vezi definitia »
Somnologia sau medicina somnului are ca obiect de studiu somnul normal și patologic. Somnologia se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul unei mari varietăți de afecțiuni, reunite sub numele generic de „tulburări ale somnului”. De la sforăit și apneea obstructivă în somn până la insomnie sau somnambulism, tulburările somnului pot avea diferite etiologii și forme de manifestare, iar varietatea acestora face ca somnologia să fie un domeniu interdisciplinar. Medicina somnului implică specialiști din domenii diferite, ca pneumologie, neurologie, cardiologie, ORL, medicina muncii și altele. Vezi definitia »
SÓIA s.f. Plantă erbacee din familia leguminoaselor, originară din Asia, ale cărei semințe sunt folosite în industria alimentară, în farmacie etc. [< fr. soja, soya]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z