Definita cuvantului sextet
SEXTÉT s.n. 1. Ansamblu compus din șase persoane (instrumentiști sau cântăreți) care execută împreună o piesă muzicală; muzica scrisă pentru un astfel de ansamblu; sextuor. 2. Echipă de volei sau de gimnastică alcătuită din șase jucători sau jucătoare. [Pl. -te, -turi. / < germ. Sextett].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sextet
CADÉT, cadeți, s. m. (Înv.) Tânăr (fiu de nobil sau de ofițer) care se pregătea pentru cariera armelor; elev al unei școli militare. – Fr. cadet. Vezi definitia »
PORTȚIGARÉT, portțigarete, s. n. 1. Tabacheră. 2. Tub mic de chihlimbar, de lemn, de celuloid etc. în care se fixează țigara pentru a fi fumată. – Din fr. porte-cigarettes. Vezi definitia »
PACHÉT2 s. n. (inform.) subdiviziune a unui mesaj, în anumite tipuri de rețele. (după engl., fr. package) Vezi definitia »
CLICHÉT, clichete, s. n. Organ de mașină în formă de bară scurtă articulată la un capăt, iar cu celălalt capăt astfel profilat încât să împiedice rotirea într-un anumit sens a unei roți dințate. – Din fr. cliquet. Vezi definitia »
INTRANÉT, intraneturi, s. n. (Inform.) Rețea de calculatoare la nivel local (al unei companii, universități etc.), care asigură accesul și distribuția informațiilor interne exclusiv persoanelor conectate la aceasta. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z